Food is essential to life - therefore, make it good

Gør Mortens Aften lidt grønnere

Gør Mortens Aften lidt grønnere

Mortens Aften er lige rundt om hjørnet – startskuddet på en sæson, der er præget af traditionel madlavning, rendyrket nydelse og hygge. Men når vi er helt ærlige, så er det desværre også startskuddet på en tid hvor vi spiser for meget og for fed mad.

Men sådan behøver det ikke være – der findes fantastiske alternativer til de traditionelle festmåltider som lige så fint passer ind i konceptet.

Så hvad med at gøre Mortens Aften en smule grønnere? Ja, du har måske allerede gættet det – prøv at lave en kålsalat som tilbehør. Det er et perfekt tilbehør til den and, som nok er på menuen hos de fleste i denne weekend.

Der findes et hav af skønne og velsmagende opskrifter, med regionale råvarer og få ingredienser. Brug rødkål, eller grønkål måske peppet op med lidt græskar og vupti har du den meste skønne, sunde og farverige salat på bordet, der både mætter og er superlækre.

Giv din kål et kram

Hvis du nu ikke bryder dig om kål i salater fordi du synes de er for grove og hårde, så husk at giv kålen et kram. Det gør du ved at kramme den snittede kål sammen med lidt sukker og salt, så bliver strukturen mere blød i det – og hvem elsker ikke et godt kram?

Min yndlingssalat består af fintsnittet grønkål, revet æble, græskarkerner, rosiner og valnødder med en dressing af ahornsirup og appelsinjuice med en smule sennep. Mere skal der ikke til!

Overrask din familie i år – vær kreativ og nytænkende!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *