Food is essential to life - therefore, make it good

Er du heller ikke den store morgenmadsspiser?

Er du heller ikke den store morgenmadsspiser?

Vækkeuret ringer alt or tidligt og det tager syv lange og syv brede inden man kommer ud af sengen og nattøjet. Lyder det ikke meget bekendt? Og så kommer spørgsmålet: ”sove lidt længere, eller spise morgenmad?” Måske er det også ALT for tidligt at spise morgenmad?

Og før man har set sig om, er man afsted og på vej til arbejdet uden at have spist morgenmad.

Morgenmaden er uden tvivl et vigtigt måltid – men ikke alle er sulten lige når de står op, eller så kniber det med tiden til at lave en dejlig og nærende morgenmad, der giver god energi og en behagelig mæthed indtil frokost.

Så er ”overnight-oats” måske det helt rigtige for dig! Overnight-oats er en ny trendy måde at have morgenmaden klar i en fart. Man kan også kalde det for ”køleskabsgrød” da det i grund og bund ikke er andet end havregryn, der har stået i blød i mælk natten over. Måske lyder det lidt kedeligt, men giv det nu en chance – der er tusindvis af spændende muligheder til at gør det til en virkelig god og lækker morgenmad, som du ovenikøbet kan tage med på farten.

Det skønne ved ”overnight-oats” er, at du kan toppe dem med lige hvad du har lyst til og det kan være alt fra friske eller tørrede frugter, nødder, kerner, chokolade eller bær. Du kan også tilføje lidt ekstra smag ved at putte vanilje, kardemomme eller kanel i grøden. Og, det giver gode muligheder for at variere i løbet af ugen.

Opskrift til 1 portion:

1 dl havregryn (ca 25 g)
1 dl mælk (komælk, mandelmæl, rismælk, havremælk, kokosmælk …)
1 dl skyr, yoghurt, A38 eller lignende – kan undlades
1 spiseske chiafrø
1 teske ahornsirup

Som smagsgivere kan bruges: vanilje, kardemomme, kanel

Bland ingredienserne, kom blandingen ned i et glas med skruelåg, eksempelvis et tomt syltetøjsglas, og sæt det i køleskabet natten over.

Husk at glasset skal være stor nok til at du kan tilføje noget topping om morgenen.

Tag glasset ud af køleskabet og kom topping på efter ønske.

Eksempler på toppings:

Hakket mørk chokolade
Frisk frugt og bær
Hakkede nødder
Hampefrø
frysetørrede bær

Tag dine ”Overnight-Oats” med på arbejde og spis når det passer dig!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *